Stel hier direct je vraag

Tijd besparen met video?

Met video deel je online, 24 uur per dag, zeven dagen in de week informatie met jouw klant en doelgroep. Je kunt hen informeren, kennis met hen delen en inspireren. Hiermee verhoog je de tevredenheid van jouw klanten en worden ze fan van jouw bedrijf, dienst of product!

Een ander voordeel van video is dat je interne processen kunt optimaliseren en efficiënter kunt inrichten.

Maar welke informatie kun je delen met video en hoe doe je dat? De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos, daarom hebben we hieronder een aantal treffende voorbeelden voor je verzameld.

Wil je de voordelen van customer care met video voor jouw bedrijf onderzoeken? Neem dan contact met ons op.


Bekijk video’s die wij maakten voor onze klanten

 

Topcon
Bewijslast. De toegevoegde waarde die je jouw doelgroep kunt bieden.
Training en support. Welk probleem heb je met jouw product opgelost?
Instructie. Video-uitleg over de werking van jouw product.

Deze video is in samenwerking met Topcon tot stand gekomen. Filmding heeft de klant voorzien van instructies en vervolgens de edit gemaakt van beeldmateriaal dat de klant zelf heeft geschoten. Deze video is onderdeel van een veelomvattende beelddatabank met uiteenlopend materiaal. Van eenvoudige instructievideo’s zoals deze, tot corporate video’s, professioneel gefilmd door Filmding.

Documentary – Positionering op het hoogste niveau.

De Rolf Groep

De Rolf Groep is marktleider en totaalleverancier in schoolartikelen voor het onderwijs. Met deze video inspireren zij docenten over onderwijs, hun producten en hoe docenten de producten kunnen inzetten.

Inspiratie uit de markt

 

Regelmatig komen we mooie voorbeelden tegen. Zie hieronder hoe Bever en Moneybird video inzetten om hun klanten te informeren en te inspireren.

Bever heeft als doel: heel Nederland naar buiten krijgen. Hoe? Door Bever te positioneren als hét buitenplatform van Nederland. ‘Om deze missie uit te kunnen dragen wil Bever steeds vaker zichtbaar en relevant zijn als merk. Online content is dé manier om vaker en kwalitatiever in aanraking te komen met je doelgroep’, zegt Nanouk Wouters, videospecialist bij Bever.

Moneybird biedt online oplossingen voor het versturen van facturen. Moneybird ondersteunt haar klanten alleen maar online.  Omdat de ervaring leert dat teksten steeds minder goed gelezen worden publiceert Moneybird wekelijks video’s ter ondersteuning van hun kennisbank.


Contact