Stel hier direct je vraag

CASE STUDY - JAGA CLIMATE DESIGNERS


Vraag & antwoord

De Climate Designers van Jaga maken duurzame oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie. Vroeger konden consumenten die via distributeurs aanschaffen, maar dankzij het internet wisten steeds meer mensen Jaga direct te vinden. Jaga wilde de belangrijkste producten goed in beeld brengen en vroeg Filmding om daar video’s voor te maken.

De eerste video’s leidden al snel tot positieve reacties en offerte-aanvragen. Daarom keek Jaga samen met Filmding hoe video nog meer van waarde kon zijn in hun marketing en communicatie.


Productfilm: Jaga Strada Hybrid


Het voortraject

We organiseerden strategische sessies om met Jaga tot een videomarketingstrategie te komen, met als doel om de komende jaren de merkidentiteit verder te versterken.

We stippelden de klantreis uit, zetten de doelstellingen op een rij, en keken hoe de juiste video op het juiste moment kon worden ingezet. Zo konden we zien welke video’s prioriteit hadden.

Op basis van de videomarketingstrategie en de prioriteiten keken we naar budget en begroting. Zo wisten we welke video’s we wanneer konden maken. Omdat we strategisch samenwerken, kunnen we efficiënt te werk gaan. We werken vooruit en kunnen daardoor meer bereiken met relatief minder budget.


De productie

De efficiënte aanpak laten we ook los op de productie. Voor de eerste video’s hebben we de opnamedagen gesplitst. Daardoor pakten we de montage slim aan en konden de filmmakers later extra beelden schieten om het verhaal krachtiger te vertellen.

Omdat het versterken van de merkidentiteit belangrijk is, laten we ons bij het filmen en monteren inspireren door de kernwaarden van Jaga. Dat zijn niet zomaar kernwaarden, het zijn echte calls-to-action: Dream a Future, Respect Nature, Create Emotion, Awake the Artist en Building Bridges.


Eén van de vijf kernwaardefilms van Jaga


De resultaten

Bij alle ideeën, opnames en edits houden we rekening met het internationale karakter van Jaga. Omdat zij diverse vestigingen hebben in Europa en Noord-Amerika, zijn de video’s in zes talen beschikbaar. Via distributeurs worden ze in 35 landen gebruikt.

Omdat de video’s effectief zijn, kiest Jaga er steeds meer nadruk op in hun marketing en communicatie. Zo komt er een vliegwiel op gang: de budgetten worden groter, we kunnen steeds betere video’s produceren, en zo kan Jaga steeds meer impact maken met hun vernieuwende, duurzame oplossingen.


De corporate film van Jaga


De toekomstplannen

Jaga en Filmding beleven veel plezier aan deze samenwerking! De chemie tussen onze teams is goed en dat zien we terug in de resultaten. Ook merken we dat er steeds minder voorbereiding in onze meetings gaat zitten omdat het wederzijds begrip groot is.

Aan de hand van de videomarketingstrategie voor 2021-2023 werken we verder aan nieuwe producties waarmee Jaga een steeds groter publiek aanspreekt.


Neem ook een rondleiding door de fabriek


Benieuwd wat videomarketing voor jouw bedrijf kan doen?

  Wendy Stevens

  Marketingmanager, Jaga Nederland

  Filmding doet meer dan simpelweg video's produceren.

  Filmding denkt strategisch mee over onze boodschap en de inzet van online communicatie. Het resultaat: producties die de hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van onze producten weerspiegelen. Onze medewerkers zijn er supertrots op.

  Bekijk project

  Wil je ons eerst beter leren kennen?