Stel hier direct je vraag

Vacature: Copywriter

Wij zijn Filmding

Bij Filmding vind je het beste van twee werelden: marketing en filmkunst. We adviseren over krachtige beeldcommunicatie, brengen merkbeloften in beeld en maken de meest impactvolle en creatieve filmproducties. 

Ons team houdt ervan om onderscheidende verhalen in beeld te brengen. We zoeken een inspirerende copywriter die daarin een belangrijke rol op zich neemt. Een specialist die de kracht van storytelling begrijpt. Word jij ons nieuwe taalwonder?


Dit zegt jouw voorganger

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden… Maar welke woorden dan? Daar geef je richting aan als copywriter. Je zoekt naar de perfecte balans tussen woord en beeld. Tussen wat het merk wil zeggen en wat het publiek zoekt. Dat doe je samen met een deskundig team van inspirerende creatieven, voor mooie klanten met grote ambities. Met iedere film helpen we ze dichter bij hun doelen te komen.’


Jouw rol: de verhalende kracht in het creatieve proces

Je bent de copywriter in ons creatieve team. Je speelt een belangrijke rol in de conceptfase, weet de kernboodschap van een film te formuleren, spart samen met de regisseurs over de verhaallijn en de filmtaal, en schrijft impactvolle voice-overs voor klanten. Je neemt ook de regie over de tone-of-voice van Filmding zelf.

We werken graag met een creatieve copywriter met een eigen handtekening. Iemand met lef en de kennis en kunde om de storytelling in film naar een hoger niveau te tillen.  

Je hebt ervaring in de creatieve branche en maakt snel de vertaalslag van de doelstelling van de opdrachtgever naar creatief werk. Daarover weet je ook goed te communiceren met het team. Je weet welke input je nodig hebt, je kunt goed uitleggen wat je wilt bereiken en tegelijkertijd anderen meenemen in jouw visie. Bovendien krijg je energie van het werken met filmmakers.


Bekijk onze showreel


Gevraagd en geboden

Wat we bieden

Een rol met veel impact op vrijwel al onze videoproducties

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in een bevlogen team

Inspiratiesessies en jaarlijks teamuitjes met collega’s 

Samenwerken met aansprekende klanten in binnen- en buitenland

Een informele en openhartige werksfeer op een fijn ingericht kantoor

Solide bedrijfsvoering gericht op klanttevredenheid en continuïteit

Ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen middels trainingen en opleidingen

Een goed salaris met groeiperspectief

Jouw eigen productie: een persoonlijke portretvideo

 

Wat we vragen

Jij…

bent 16 uur per week beschikbaar

hebt een relevante communicatie of media gerelateerde opleiding afgerond

bent autonoom en werkt graag in teamverband 

hebt een proactieve houding, stelt kritische vragen en durft te experimenteren

hebt een visie op de inzet van copy in film en kunt jouw keuzes goed onderbouwen

hebt minimaal 5 jaar werkervaring als copywriter (inclusief een stapeltje mooie voice-over teksten)

hebt kennis van film, storytelling, marketing en concepting

stemt een tijdsinschatting af met de producers en komt je planning na

streeft naar een hoge klanttevredenheid en weet om te gaan met klantverwachtingen 

schrijft vloeiend in zowel Nederlands als Engels

 


Goed om te weten

Goed om te weten

Je vult de functie in op ons kantoor in ‘s Hertogenbosch, tenzij we thuis moeten werken vanwege een virus. Een rijbewijs is handig om naar klanten te gaan. Bij het toesturen van je cv en motivatiebrief val je extra op met een korte video. Voor deze functie vinden we referenties belangrijk. Daar zullen we naar vragen in ronde 2.

Nieuwsgierig naar je aanstaande collega’s? Ga naar www.filmding.nl/over-ons en klik op de gezichten!


Solliciteer vandaag

Stuur een mail naar hr@filmding.nl met…

jouw motivatie, jouw portfolio, o.a. losse producties waar je aan meegewerkt hebt met een duidelijke vermelding van jouw bijdrage, uiteraard geschreven werk, en een link naar jouw cv.

Als we vermoeden dat jouw skills aansluiten bij wat we zoeken, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Meer weten? Bel eens met Monja van Deurzen: 073-3032788


Filmding videoproductie testimonial Michiel van Haaften

Michiel van Haaften

Corporate Documentation & Design Manager EMEA, Topcon Positioning Group

Onze samenwerking resulteert in sterke films die ons helpen bij onze positionering.

Wij werken al een aantal jaar tevreden samen met Filmding als filmpartner. Filmding denkt altijd kritisch mee over onze videomarketingstrategie en ondersteunt ons bij onze visuele uitingen. Samen pakken we vele projecten in binnen- en buitenland op, wat resulteert in sterke films die ons helpen bij onze positionering. Tussentijds worden wij goed op de hoogte gehouden over de planning en voortgang van projecten.

Bekijk project

Wendy Stevens

Marketingmanager, Jaga Nederland

Werken met Filmding is meer dan simpelweg video uitbesteden: het team denkt mee en dat levert mooie producties op.

Voor Jaga is het belangrijk dat onze communicatie de hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van onze producten weerspiegelt. Met de video’s van Filmding is dat zeker gelukt. Werken met Filmding is meer dan het simpelweg uitbesteden van een video: het team denkt met ons mee over onze boodschap en de inzet van onze online communicatie. En dat levert mooie producties op. Onze medewerkers zijn er supertrots op.

Bekijk project