Stel hier direct je vraag

Hallo Jeroen,

Aanvullend op onze gesprekken deel ik jullie hierbij een serie aan film-producties ter inspiratie. De films variëren in zowel het positioneren van individuele personen als het uitdragen van de merkindenteit van het bedrijf. In onze opinie gaan die overigens vrijwel altijd hand-in-hand; mensen maken het bedrijf!

Ik heb diverse voorbeelden verzameld, maar besef dat jullie situatie er niet bij zit. Ieder bedrijf heeft zijn eigen identiteit en cultuur. Met film gaan we die voor andere zichtbaar maken. De vertelwijze kan op tientallen verschillende manieren. Die van jullie komt mijn inziens zeker vanuit de mensen en de projecten. Gebruik de voorbeelden om vooral te ontdekken wat je niet zou willen. Zo komen we dichterbij wat jullie organisatie gaat versterken.


Prikkelende Sprinter

 

 

 


Filmding | Merkidentiteit

Als team hebben we begin dit jaar besloten onszelf nog sterker te positioneren als thought leader.
De kernwaarden die we hanteren zijn Jazz, Lef, Ziel en Verbeelding.
En onze nieuwe belofte is “Beter bekeken”.

Als we onze cultuur omschrijven, dan spreken we over verwondering en samenwerking.
Allen vastgelegd in ons merkpaspoort. Maar hoe ziet dit er dan uit? Kijk zelf maar…


Filmding | Showreel video


Filmding | Visual Storytelling


Jaga - Brand identity

Jaga is wereldwijd één van de meest vooraanstaande partijen op het gebied van design radiatoren. In 2019 zijn we een campagne gestart waarbij film ingezet wordt om het merk te laden. De videoproducties worden opgeleverd in vijf talen en gebruikt in 35 landen.

Dit jaar staan er 10 opnamedagen gepland voor casestudies, klantreferenties, training-/supportvideo’s, rondleiding fabriek, corporatefilm, bedrijfsfilm, social video’s e.d. Hiervoor bezoeken we diverse locaties in 4 landen. In 2021 breiden we het aantal casestudies en klantreferenties verder uit.

Met onderstaande films tonen we graag aan dat we vanuit niets een merkidentiteit kunnen bouwen op basis van een serie draaidagen, goede voorbereiding en ruimte om lef te tonen in de montage.


Productvideo B2C | Strada (NL)


Productvideo B2B | Briza (EN)


Jaga | Kernwaarden 1/5 - Dream a Future


Jaga | Kernwaarden 2/5 - Create emotion


Jaga | Fabrieksimpressie (V2)


Wendy Stevens

Marketingmanager, Jaga Nederland

Filmding doet meer dan simpelweg video's produceren.

Filmding denkt strategisch mee over onze boodschap en de inzet van online communicatie. Het resultaat: producties die de hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van onze producten weerspiegelen. Onze medewerkers zijn er supertrots op.

Bekijk project

de Rolf Groep | Employer branding

Eén van Nederlands meest innovatieve bedrijven op het gebied van onderwijsmateriaal is de Rolf Groep. Met meerdere locaties en honderden collega’s in verschillende disciplines was het nodig om een werkenbij-website te bouwen.

Als preferred supplier maakte Filmding onlangs 8 video’s in 6 opnamedagen; Bedrijfsfilm, Employer branding video, drie profielvideo’s, drie portretvideo’s en een productvideo. Uit de opgebouwde beelddatabank kunnen nog tal van social video’s gemaakt worden.

Om dit project af te ronden dienen we nog 2 opnamedagen te plannen voor 5 à 6 portretvideo’s.


de Rolf Groep | Wervingsfilm


Portretvideo


de Rolf Groep | Portretvideo


Floor Beek

(Voormalig) marketingmanager, de Rolf groep

Dat kinderen de hoofdrol spelen, past helemaal bij onze filosofie.

Onder de naam Parelpraatjes maakten wij samen met Filmding een reeks films, afgestemd op verschillende kanalen. We lieten kinderen onze producten testen en hierover vertellen. Dat kinderen de hoofdrol spelen, past helemaal bij onze filosofie, namelijk: elke dag het allerbeste uit ieder kind halen met onze onderwijsprofessionals. Filmding denkt prettig mee en onderhoudt de klantrelatie heel goed.

Bekijk project

Thetford | Employer branding

Het werven van 10 engineers is al een behoorlijke uitdaging. Vraag je ze vervolgens om WC-potten voor in campers en caravans te ontwerpen, dan zul je heel wat uit de kast moeten halen om mensen daar enthousiast voor te krijgen.

Filmding werkt al jaren voor Thetford, maar deze uitdaging verdiende net wat meer aandacht. We kwamen met het concept “Werken bij Thetford, is als elke dag op vakantie zijn”. De openingsscene bleek een schot in de roos. Naast dat we het vrije-gevoel van Thetford wisten vast te leggen, wisten we de dynamiek van de afdeling goed weer te geven.

De campagne is online uitgezet met verschillende social post en presteerde zowel intern als extern boven verwachting.


Wervingsfilm


Filmding | Casestudy Thetford


Hydrozorg - Casestudy

Filmding werkt graag voor top 5 bedrijven in hun sector. Meestal zijn dit grote gestructureerde organisaties met een (inter)nationaal karakter. In het geval van Hydrozorg ligt dit anders. Dit ambitieuze Zeeuwse bedrijf wist een grootschalige tender te winnen en wilde dit project op beeld vastleggen om andere grote organisaties aan te tonen dat ze dergelijke omvangrijke projecten aan kunnen met 35 medewerkers.

Voor dit project mochten we 3 dagen op pad in een periode van 2 maanden. Omdat dit budgettair aardig doortelt hebben we geadviseerd om de casestudy documentair te filmen. Hierdoor kan het beeldmateriaal ook nog op andere manieren gebruikt worden. Cumulatief werden de kosten hoger, maar de kosten per video gingen fors omlaag. Met meer investering werd er meer bereikt en uiteindelijk flink bespaart.

Deze Zeeuwse ondernemer heeft het beter bekeken!

 


Klantreferentie


Topcon Europe Positioning

In 2014 zijn we begonnen met het maken van de eerste casestudy voor Topcon Nederland. De film werd goed bekeken en heeft ons geïntroduceerd bij Topcon Europe. Het bleek de start van een langdurige samenwerking. Sindsdien filmen we jaarlijks 10-15 casestudies. Leveren we tussen de 80-120 video’s per jaar op voor diverse toepassingen; beursvideo’s, bedrijfspresentaties, website, social media, events etc.

Naast het filmen, conceptualiseren en plannen, maken wij de selectie van geschikte casestudies, regelen wij de 6 vertalingen per video, schrijven we de Insightpage en regelen we de foto’s. Per week is er uitvoerend overleg, per maand is er met managers overleg over de voortgang en per kwartaal rapporteren we de budgetten en voortgang op C-Level.

De voortgang wordt getoetst aan het, door Filmding geschreven, global videomarketingplan. In dit document staat onder andere welke film voor welk doel wordt gemaakt, welke kwaliteit van filmen daarvoor nodig is (dus ook welk budget) en hoe de films gebruikt dienen te worden. Een vergaande samenwerking met als resultaat een sterke positionering, de laagst mogelijke productiekosten en hoogst haalbare efficiency.

Met onderstaande serie willen we laten zien dat we opnamedagen maximaal uitnutten door beeldmateriaal op te halen die verschillende verhalen ondersteunen. Hierdoor zijn de kosten per video lager, creeer je meer consistentie in beeld en zijn er meer communicatie-uitingen, wat weer bijdraagt aan een sterkere merkindentiteit.

 

wordt film betaalbaar en zijn er meer communicatie-uitingen te maken.


Topcon | Corporate recruitment


Topcon | Back-to-work


Topcon | Casestudy #31 - Solutions througout the Season


Topcon | Social teaser case study #31


Topcon | Portret Tim


Filmding videoproductie testimonial Michiel van Haaften

Michiel van Haaften

Creative Manager EMEA, Topcon Positioning Group

Sterke films die ons helpen bij onze positionering.

Wij werken al een aantal jaar tevreden samen met Filmding. Het team denkt kritisch mee over onze videomarketingstrategie en ondersteunt ons bij onze visuele uitingen. Samen pakken we vele projecten in binnen- en buitenland op. Het resultaat: sterke films die ons helpen bij onze positionering.

Bekijk project

Nog wat extra voorbeelden

Zonder verdere introductie hierbij nog enkele video’s ter inspiratie.


Fabory | Portret Menno


Fabory | Portret Marcel


Axa | Samen maken we Nederland veiliger


Axa | Vakantieklusser


AXA Menno Bouwens

Menno Bouwens

Business Line Manager, AXA Home Security

Door onze video's presenteren we onszelf écht anders dan concurrenten.

Onze producten maken je huis veiliger. Met korte filmpjes wilden we laten zien dat je zorgeloos thuis kunt zijn. We zochten contact met verschillende bureaus. Filmding vertaalde onze wensen direct het best.

‘Al is een filmpje kort, je geeft veel gevoel mee’
Naast de geplande films, ontstond spontaan het idee voor de Vakantieklussers-campagne met video. De inzet van video gaf precies de ‘magic’ die de campagne nodig had. Al is een filmpje kort, je geeft veel gevoel mee. Hiermee presenteren we onszelf écht anders dan concurrenten.

Bekijk project

Filmding | Roadmovie | Homepage


Wil je ons beter leren kennen?

70+

Klanten

1.300+

Video's gemaakt

10.000+

Tosti's gegeten