Stel hier direct je vraag

Instructiefilm

Een instructiefilm is vaker waardevol dan je misschien zou denken. Om complexe processen behapbaar te maken, of om stappenplannen tot leven te brengen, maar ook om je service-afdeling te ontzien. Taken die normaal gezien erg tijdrovend zijn. Sluit dit aan op jouw doelstellingen? Overweeg dan een instructiefilm te maken!


Duidelijkheid en tijdsbesparing

Lever je producten of diensten die hier en daar wat toelichting vereisen? Met een film kun je het proces visualiseren en stap voor stap instructies of uitleg geven. Of het nu voor medewerkers is of voor klanten: kijkers begrijpen sneller hoe het werkt.

Over klanten gesproken: je kunt het hun gemakkelijk maken door veelgestelde vragen te beantwoorden. Als er iets is waar veel mensen zelf niet uitkomen, kun je dat oplossen met instructiefilms op je website. Zo krijg je minder hulpverzoeken, minder mails, minder telefoontjes. Klanten kunnen meteen zelf aan de slag – en jij bespaart flink wat tijd.

Eerst even voorstellen

Een video, animatie of interactieve instructiefilm?

Wat de juiste stijl en de beste vorm is, daar komen we samen achter. Denk aan een zogenaamde ‘explanimation’, of wel uitleganimatie, of een video die diverse stappen doorloopt. Ook kijken we of het gebruik van interactieve film van toegevoegde waarde is voor instructie of uitleg. Met een interactieve film kun je als kijker bepalen hoe je door de stappen navigeert – en welke informatie het meest relevant is voor jou. Aan de hand van een verdiepings- en concept meeting onderzoeken we samen wat de beste vorm is voor jouw doelstelling.

Bekijk ook onze voorbeelden van instructiefilms.

Onze manier van werken

12

filmspecialisten

70+

Tevreden klanten

9

jaar Filmding


Animatie toevoegen

Bij instructiefilms is het in veel gevallen effectief om animatie te gebruiken. Dan kun je denken aan een uitlegfilm die helemaal uit animatie bestaat (ook bekend als explanimation). Maar je kunt ook denken aan echte beelden die verrijkt worden met animaties. Om het verhaal verder te verduidelijken of om bijvoorbeeld het binnenste van een machine te laten zien.

Bekijk de animatie showreel!

Emile Wolfert

(voorheen) commercieel manager, Vandeputte Medical

Het is Filmding gelukt dit complexe verhaal in een korte, bondige film weer te geven.

We wilden graag in een korte film een krachtig verhaal neerzetten zodat het snel voor iedereen duidelijk is. Het is Filmding gelukt dit complexe verhaal in een korte, bondige film weer te geven en er een mooi geheel van te maken. Gedurende het proces heeft Filmding steeds goed met ons meegedacht.


Nog meer toepassingen

Een instructiefilm helpt ook om bijvoorbeeld…

– veiligheidsinstructies duidelijk over te brengen.
– nieuw beleid op een toegankelijke manier te introduceren.
– een ‘how to’ te bieden bij een product (wie leest er nog handleidingen?)

Wil je bespreken waar jij een instructie film voor kunt gebruiken?

Afspraak maken

Een greep uit de projecten