Stel hier direct je vraag

Instructiefilm

Een instructiefilm is vaker waardevol dan je misschien zou denken. Om complexe processen behapbaar te maken, of om stappenplannen tot leven te brengen, maar ook om je service-afdeling te ontzien. Taken die normaal gezien erg tijdrovend zijn. Sluit dit aan op jouw doelstellingen? Overweeg dan een instructiefilm te maken.


Duidelijkheid en tijdsbesparing

Lever je producten of diensten die hier en daar wat toelichting vereisen? Met een film kun je het proces visualiseren en stap voor stap instructies of uitleg geven. Of het nu voor medewerkers is of voor klanten: kijkers begrijpen sneller hoe het werkt.

Over klanten gesproken: je kunt het hun gemakkelijk maken door veelgestelde vragen te beantwoorden. Als er iets is waar veel mensen zelf niet uitkomen, kun je dat oplossen met instructiefilms op je website. Zo krijg je minder hulpverzoeken, minder mails, minder telefoontjes. Klanten kunnen meteen zelf aan de slag – en jij bespaart flink wat tijd.

Eerst even voorstellen

Een video, animatie of interactieve instructiefilm?

Wat de juiste stijl en de beste vorm is, daar komen we samen achter. Denk aan een zogenaamde explanimation oftewel uitleganimatie, of een video die diverse stappen doorloopt. Ook kijken we of het gebruik van interactieve film van toegevoegde waarde is voor instructie of uitleg. Met een interactieve film kun je als kijker bepalen hoe je door de stappen navigeert – en welke informatie het meest relevant is voor jou. We onderzoeken samen wat de beste vorm is voor jouw doelstelling.

Bekijk ook onze voorbeelden van instructiefilms.

Onze manier van werken

10

filmspecialisten

75+

tevreden klanten

1300+

video's gemaakt


Animatie toevoegen

Bij instructiefilms is het in veel gevallen effectief om animatie te gebruiken. Maar je kunt ook echte beelden gebruiken die verrijkt worden met animaties. Om het verhaal verder te verduidelijken. Bijvoorbeeld door het binnenste van een machine te laten zien.

Bekijk ons werk

Job Wienen

(Voormalig) marketingmanager, Nedinsco

De video wierp zijn vruchten af. We zijn heel tevreden, zowel met de resultaten als de manier van werken.

Wij vroegen Filmding om een animatievideo te maken voor een productlancering tijdens een beurs in Londen. Tijdens een online campagne vooraf leverde de video al extra informatie-aanvragen op, en ook op de beurs waren de reacties enthousiast. Daarom hebben we ook een animatievideo laten maken voor een volgende productlancering. Die wierp ook zijn vruchten af in een online campagne. Ook mensen die verder van de technologie af staan, vinden het een goed verhaal. Dan heb je mooi werk geleverd. We zijn heel tevreden, zowel met de resultaten als de manier van werken.

Bekijk project

Nog meer toepassingen

Een instructiefilm helpt ook om bijvoorbeeld…

– veiligheidsinstructies duidelijk over te brengen.
– nieuw beleid op een toegankelijke manier te introduceren.
– een ‘how to’ te bieden bij een product (wie leest er nog handleidingen?)

Wil je bespreken waar jij een instructiefilm voor kunt gebruiken?

Afspraak maken

Een greep uit de projecten
//company-branding //productfilm //video-marketing-strategy
//company-branding //employer-branding //explainer-video