Contact

Instructiefilm

Een instructiefilm is vaker waardevol dan je misschien zou denken. Om complexe processen behapbaar te maken, of om stappenplannen tot leven te brengen, maar ook om je service-afdeling te ontzien.


Duidelijkheid en tijdsbesparing

Lever je producten of diensten die hier en daar wat toelichting vereisen? Met een film kun je het proces visualiseren en stap voor stap instructies of uitleg geven. Of het nu voor medewerkers is of voor klanten: kijkers begrijpen sneller hoe het werkt.

Over klanten gesproken: je kunt het hun gemakkelijk maken door veelgestelde vragen te beantwoorden. Als er iets is waar veel mensen zelf niet uitkomen, kun je dat oplossen met instructiefilms op je website. Zo krijg je minder hulpverzoeken, minder mails, minder telefoontjes. Klanten kunnen meteen zelf aan de slag – en jij bespaart flink wat tijd.

 


Een interactieve instructiefilm?

Wat de juiste stijl en de beste vorm is, daar komen we samen achter. Zo kijken we ook of het gebruik van interactieve film handig is als je instructies of uitleg geeft. Met een interactieve film kun je als kijker bepalen hoe je door de stappen navigeert – en welke informatie het meest relevant is voor jou.

Bekijk ook onze voorbeelden van instructiefilms.

 


Nog meer toepassingen

Een instructiefilm helpt ook om bijvoorbeeld…

– veiligheidsinstructies duidelijk over te brengen.
– nieuw beleid op een toegankelijke manier te introduceren.
– een ‘how to’ te bieden bij een product (wie leest er nog handleidingen?)

In veel gevallen is het effectief om animatie te gebruiken. Dan kun je denken aan een uitlegfilm die helemaal uit animatie bestaat (ook bekend als explanimation). Maar je kunt ook denken aan echte beelden die verrijkt worden met animaties. Om het verhaal verder te verduidelijken of om bijvoorbeeld het binnenste van een machine te laten zien.